logo-loodgieter-in-almere

Riool verstopt

Riool ontstoppen Almere

Werkwijze Loodgieter Almere

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Riool ontstoppen Almere

Riool ontstoppen Almere? Hoor jij borrelende geluiden uit de afvoer? Of heb jij last van een rioollucht in huis? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een rioolverstopping. Loodgieter Almere weet maar al te goed hoe onaangenaam en vervelend dit kan zijn, vooral als je hierdoor geen gebruik meer kunt maken van bepaalde voorzieningen.

Een rioolverstopping is in veel gevallen vrijwel niet zelf te ontstoppen omdat deze verstoppingen zich vaak diep in het riool bevinden en daarnaast erg hardnekkig zijn. Het is dan simpelweg niet mogelijk om genoeg kracht uitoefenen op de blokkade om deze los te maken van de binnenwand van de afvoer en weg te spoelen.

Om deze reden is Loodgieter Almere inmiddels gespecialiseerd in het ontstoppen van de riolering. In 20 jaar hebben wij al honderden verstopte rioleringen ontstopt en/of gereinigd. Onze loodgieters maken hierbij gebruik van professionele ontstoppingsmachines die elke verstopping kunnen verhelpen.

Zit jouw riool verstopt? En ben je daarvoor op zoek naar een ervaren ontstopper? Maak dan gerust een afspraak met onze Loodgieter in Almere via 036 202 33 32. Onze vakmannen helpen je graag met het riool ontstoppen Almere!

LIJKT JOUW RIOOL VERSTOPT IN ALMERE?

Een stinkende afvoer of een afvoer dat niet doorloopt is een ontzettend vervelend en onaangenaam probleem. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dit probleem snel verholpen wil hebben. Geen zorgen, Loodgieter Almere staat voor je klaar!

Het maakt ons niet uit welke afvoer verstopt zit of stinkt, wij kunnen alles ontstoppen wat op het riool is aangesloten en door de leidingen te reinigen heb je geen last meer van een rioollucht in huis. Loodgieter Almere helpt je graag met ontstoppen zodat je weer normaal gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de gooststeen, wasbak, douche, toilet, etc..

Meestal kunnen onze vakmannen het probleem direct verhelpen. In sommige gevallen is het mogelijk dat het probleem in de riolering van de buren zit of bij de gemeentelijke riolering. In dat geval moet er eens contact opgenomen worden met de genoemde partijen.

Lijkt jouw riool verstopt in Almere? En ben je op zoek naar hulp voor het ontstoppen en/of reinigen van de riolering? Maak dan gerust een afspraak met Loodgieter Almere via 036 202 33 32. Onze vakmannen helpen je graag!

 

RIOOL ONTSTOPPEN VOORKOMEN

Een rioolverstopping kun je voorkomen door rekening te houden met signalen die duiden op een beginnende verstopping. Zo zijn borrelende geluiden vaak een waarschuwingssignaal dat de riolering verstopt aan het raken is. Vaak duurt het dan niet lang meer voordat de riolering helemaal verstopt raakt.
Daarnaast kan een verstopt riool gepaard gaan met een vieze rioollucht in huis. Het is daarom aan te raden om direct actie te ondernemen zodra je hier last van hebt. In veel gevallen bestaat een rioolverstopping uit een ophoping van vet, olie, etensresten, zeepresten, haren, en ander vuil.

Een rioolverstopping kan ook ontstaan doordat de leidingen verzakt zijn of verkeerd zijn aangelegd. In beide gevallen is er dan een verslechterde doorstroming van afvalwater waardoor er ophopingen ontstaan. Deze ophopingen worden hard als de afvoer even niet gebruikt wordt en vormen het begin van een verstopping.

Het is ook mogelijk dat de oorzaak van de rioolverstopping te wijten is aan de wortels van bomen. Deze kunnen de leidingen beschadigen of er doorheen groeien (in het geval van gresbuizen). Dit zorgt voor een verminderde doorstroming van afvalwater waardoor er een blokkade ontstaat die leidt tot een verstopping.

Heb jij een (beginnende) rioolverstopping? Loodgieter Almere helpt je graag met ontstoppen? Neem gerust contact op voor een afspraak via 036 202 33 32.

 

RIOOL INSPECTIE

Als het onduidelijk is wat de oorzaak is van de rioolverstopping, of als een verstopping steeds terug komt, dan kan het verstandig zijn om een rioolinspectie uit te laten voeren. Hiermee kan het probleem eenvoudig en snel opgespoord worden. Loodgieter Almere heeft hier veel ervaring mee en helpt je graag!

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake is van tegenschot door een verzakt riool. Dit wil zeggen dat er water blijft staan in de leiding waardoor er een ophoping kan ontstaan van vet, olie, etensresten, zeepresten, haren, en ander vuil. Daarnaast kan het zijn dat er sprake is van een leidingbreuk of ingegroeide boomwortels.

Onze loodgieters kunnen ook een rioolinspectie uitvoeren om de staat van de riolering te bekijken. De leidingen van het riool gaan helaas geen eeuwen mee. Door een inspectie uit te laten voeren weet je precies hoe de leidingen er aan toe zijn en of de riolering op korte termijn vervangen moet worden.

Heb jij een rioolverstopping die je wilt laten onderzoeken met een rioolinspectie? Of wil jij de staat van de riolering in kaart laten brengen? Neem dan gerust contact op met Loodgieter Almere via 036 202 33 32.

 

WAT WE DOEN BIJ RIOOLINSPECTIE IN ALMERE

Bij een rioolinspectie controleren we de algehele staat van de afvoer. Hierbij maken wij gebruik van een speciale camera die is bevestigd op een slang. Deze slang voeren we via de afvoer jouw riool in om de riolering te inspecteren op aanslag en/of corrosie op leidingen. Daarnaast controleren we het riool op andere mogelijke problemen zoals ingegroeide wortels of tegenschot door een verzakking.

Mocht er een probleem zijn, dan heeft onze loodgieter het probleem binnen no-time gevonden. Loodgieter Almere beschikt over de nieuwste rioolcamera die een duidelijk beeld kan geven van het probleem. Daarnaast kunnen we op de centimeter precies bepalen waar het probleem zit zodat er maar een klein gedeelte van de straat opengebroken hoeft te worden. Dit bespaart je dan veel tijd, energie en geld.
Wil jij een vakman van Loodgieter Almere inschakelen voor een rioolinspectie? Maak dan gerust een afspraak via 036 202 33 32. Wij helpen je graag!

 

RIOOLINSPECTIE SCHEELT VEEL KOSTEN

Er zijn mensen die gek genoeg zijn om direct de hele straat open te breken om een verstopping of problemen met de riolering te verhelpen. Dit kost onnodig veel tijd, energie en geld. Een rioolinspectie uitgevoerd door Loodgieter Almere kan hier uitkomst in bieden.

Met een rioolinspectie kunnen wij de camera (die we inbrengen in het riool) boven de grond volgen met speciale apparatuur. Hierdoor kunnen we de exacte locatie van het probleem tot op de centimeter bepalen. Er hoeft dan maar een klein gedeelte opengebroken te worden om het probleem te verhelpen. Het laten uitvoeren van een rioolinspectie in Almere kan je daarom flink wat kosten besparen.

Wil je een rioolinspectie laten uitvoeren? Neem dan gerust contact op met een collega van Loodgieter Almere. Wij zijn te bereiken op 036 202 33 32.

 

SPOED RIOOLINSPECTIE

Ondervind jij hinder aan meerdere voorzieningen? Kun je bijvoorbeeld geen gebruik meer maken van de wc of sta je tot je enkels in het water met douchen? Dan is het fijn als het zo snel mogelijk opgelost wordt. Loodgieter Almere helpt je graag!

Onze spoedservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor klussen die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Als de oorzaak van het probleem onderzocht moet worden, dan kunnen we een spoed rioolinspectie uitvoeren. Dan weet je binnen een mum van tijd wat het probleem is en hoe dit verholpen moet gaan worden.

Wil jij met spoed een rioolinspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met een collega van Loodgieter Almere via 036 202 33 32. Dan komen wij zo snel mogelijk langs om de afvoer te inspecteren.

 

TARIEVEN RIOOL ONTSTOPPEN

Loodgieter Almere heeft een doeltreffende en effectieve werkwijze. Hierdoor zijn wij in staat kwaliteit te leveren tegen marktconforme tarieven. Wij houden ook niet van vervelende financiële verrassingen achteraf. Daarom ontvang je van ons altijd vooraf een prijsopgave. Hierin geven wij aan aan welke werkzaamheden wij willen uitvoeren en tegen welke prijs. Op het moment dat je akkoord gaat, gaan wij voor je aan de slag.

Onze service staat centraal en wij zorgen voor een professionele afhandeling van uw verstopte riool. Neem gerust contact op met Loodgieter Almere als je jouw verstopping liever laat verhelpen door een ervaren vakman. Wij zijn te bereiken op 036 202 33 32.

 

ZELF RIOOL ONTSTOPPEN

Om zelf het riool te ontstoppen is het van belang om te bepalen waar de verstopping zit in de afvoer. Vervolgens kun je een ontstoppingsmethode kiezen. Op deze pagina hebben wij een aantal methodes beschreven die je kunt proberen. Als het niet lukt met deze methodes, dan kun je het best een ervaren ontstopper inschakelen die langskomt met professionele machines. Loodgieter Almere helpt je graag!

Wil je het toch zelf proberen om het riool te ontstoppen? Maar weet je niet precies waar de blokkade zit? Dan kun je een emmer met water leeg gieten in verschillende afvoeren. De afvoer waar het water in blijft staan, of waar het water heel langzaam wegloopt, dat is de afvoer waar de verstopping zich in bevindt. Bij een rioolverstopping is het mogelijk dat meerdere afvoeren last hebben van de blokkade.
Rioolverstopping zijn vaak lastig om zelf te verhelpen. Dergelijke verstoppingen zijn vaak te hardnekkig of te diep in het riool om zelf te ontstoppen. Daarnaast kan het verstandig zijn om de leidingen eens goed door te laten spuiten met hoge druk door een ervaren vakman. Dan zijn de leidingen weer mooi schoon en weet je zeker dat je geen last meer hebt van vervelende verstoppingen of een rioollucht in huis.

Laat jij de verstopping liever verhelpen door een ervaren vakman? Neem dan gerust contact op voor een afspraak met Loodgieter Almere via 036 202 33 32.

 

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Er zijn online en in bouwmarkten veel ontstoppingsmiddelen te koop. Deze middelen bevatten meerdere chemicaliën die een bijtende werking hebben en hierdoor de binnenkant van de leidingen aantasten. Loodgieter Almere raadt je daarom aan om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden.

Naast het aantasten van de afvoerbuizen zijn deze middelen ook niet goed voor jouw gezondheid en het milieu. De bijtende werking van de chemicaliën is namelijk zo krachtig dat je een chemische verbranding kunt krijgen als het middel op je huid komt. Daarnaast zijn de dampen die vrijkomen bij het gebruik schadelijk voor de luchtwegen.

Bovendien werken de middelen ook helemaal niet voor een hardnekkige verstopping die in de loop der maanden in ontstaan. Dan moet de blokkade echt losgemaakt worden van de afvoerwand. Wij helpen dagelijks mensen die tevergeefs al meerdere ontstoppingsmiddelen hebben gebruikt.

Het doet er eigenlijk ook niet toe of het middel werkt, al die chemicaliën moeten uiteindelijk ook weer weggespoeld worden. Deze vervuiling van het rioolwater is niet goed. De afbraak van al die chemicaliën zorgt voor een onnodige belasting van het milieu en de waterzuivering.

Er zijn ook natuurlijke middelen die wellicht nog beter werken dan die chemische troep. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van soda, ook wel zuiveringszout genoemd. Soda heeft een reinigende en ontvettende werking waardoor de blokkade los kan komen. Hieronder wordt meer beschreven over hoe je kunt ontstoppen met soda.

Wil jij jouw riool liever snel en vakkundig laten ontstoppen en/of reinigen door een vakman van Loodgieter Almere? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 036 202 33 32.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET SODA

Het verstopte riool ontstoppen met soda werkt goed voor rioolverstoppingen van vet, olie, etensresten, zeepresten, haren, etc.. Dit komt door de ontvettende en reinigende werking van soda. Door het spoelen met soda zullen afvalresten van vet, zeep en haren goed loslaten. Het gebruiken van soda is daarom een goede methode voor het ontstoppen van doucheputjes, wastafels of gootstenen.

Het voordeel van soda is dat het geen kwaad kan voor de afvoer, uzelf, of het milieu. Het is een natuurlijk middel waarvan je gerust een of twee kopjes van in de afvoer kunt doen. Voor een nog sterker effect is het aan te raden om ook één of twee kopjes azijn in de afvoer te doen tegelijk met de soda. Azijn heeft ook een reinigend en ontvettende werking en kan hopelijk ook zijn steentje bijdragen aan het losmaken van de blokkade.

Om het riool te ontstoppen met soda en azijn vul je eerst een emmer met warm water. Voeg hier een of twee kopjes soda en azijn aan toe en roer het door elkaar. Giet de emmer vervolgens leeg in de verstopte afvoer en laat dit een nacht of minimaal een paar uur inwerken. De soda en azijn heeft dan de tijd heeft om het vuil los te maken.

Gewacht om het in te laten werken? Vul dan nog een emmer met warm water. Voeg nog een kopje met soda en azijn aan toe en roer het door elkaar. Houdt de emmer zo hoog mogelijk boven de afvoer en giet deze leeg. Hopelijk is de verstopping nu verholpen.

Wij raden je aan om de emmer zo hoog mogelijk boven de afvoer te houden omdat de hoogte voor extra druk zorgt op de blokkade. Hierdoor heb je meer kans dat de blokkade loskomt en weggespoeld wordt door de afvoer.

Verstopping niet verholpen? Wellicht dat je nog een andere ontstoppingsmethode kunt proberen. Anders is het misschien verstandiger om direct een ervaren ontstopper langs te laten komen. Loodgieter Almere helpt je graag. Maak gerust een afspraak via 036 202 33 32.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Een ontstoppingsveer is een flexibele stalen veer die je in de afvoer kunt duwen. Het is een methode die je kunt proberen als je last hebt van een hardnekkige verstopping. Het is wel van belang om voorzichtig te werk te gaan omdat het zeer eenvoudig is om schade aan te richten aan de kunststof afvoerbuizen. Hard trekken en duwen aan de veer kan ervoor zorgen dat (een deel) van de afvoer vervangen moet worden.

Om het riool te ontstoppen met een ontstoppingsveer doe je het uiteinde in de verstopte afvoer. Waarschijnlijk zijn de afvoerleidingen niet recht en bevatten bochten. In dat geval is het mogelijk dat je de veer even moet duwen en/of draaien. Je voelt vanzelf of het uiteinde van de veer langs de bocht gaat.

Als je denkt dat je de verstopping bereikt hebt, dan kun je de blokkade losmaken door voorzichtig te duwen, draaien en trekken met de veer. Vul vervolgens een emmer met warm water en giet de emmer leeg in de afvoer om te controleren of de blokkade weg is.

Verstopping niet verholpen? Dan is de kans groot dat de verstopping te diep zit om er bij te komen met een simpele ontstoppingsveer. Wellicht dat je nog een andere ontstoppingsmethode kunt proberen. Anders komen wij graag langs met onze professionele ontstoppingsmachines. Bel gerust naar 036 202 33 32 voor een afspraak.

 

RIOOL ONTSTOPPEN MET EEN HOGEDRUKREINIGER

Om de rioolverstopping te verhelpen met een hogedrukreiniger is het van belang dat de afvoer niet helemaal verstopt zit. Als de afvoer wel helemaal verstopt zit komt het water met dezelfde kracht omhoog gespoten. In het ergste geval heb je hierdoor waterschade.

Wil je het toch proberen om zelf uw riool te ontstoppen met een hogedrukreiniger? Om het riool te ontstoppen met een hogedrukreiniger doe je de spuitkop zo ver mogelijk in de afvoerbuis. Spuit vervolgens een aantal seconden om de doorstroming van het water te controleren. Als het water niet naar boven komt, dan kun je de leiding een aantal minuten goed doorspoelen.

Verstopping nog steeds niet verholpen? Dan is het toch echt aan te raden om een ervaren ontstopper in te schakelen die eenvoudig de gehele afvoer kan ontstoppen met professionele machines. Neem gerust contact op voor een afspraak met Loodgieter Almere via 036 202 33 32.

Rioolinspectie Almere

Je kan ook een afspraak maken om een rioolinspectie te laten uitvoeren. Hierbij proberen wij een verstopping te voorkomen. Onze ervaren loodgieters sporen beginnende problemen binnen no-time op.

Waarom een rioolinspectie in Almere?

De oorzaak van een verstopping is vaak toe te schrijven aan een ophoping van afval in de afvoer. Daarnaast is het ook mogelijk dat de verstopping zich in het riool van jouw woning in Almere bevindt. In het riool kan rommel en toiletpapier gaan ophopen, waardoor er na verloop van tijd een blokkade ontstaat en het water er niet kan doorstromen.

Het ontstoppen van je afvoer heeft in dat geval geen zin, omdat het probleem elders zit. Wil je graag weten waar het probleem precies zit? Dan kan je ons loodgietersbedrijf inschakelen voor rioolinspectie in Almere.

 

Wat we doen bij rioolinspectie in Almere

Wanneer je de Loodgieter in Almere inschakelt voor het uitvoeren van een rioolinspectie, worden beginnende problemen in een mum van tijd gevonden. Bij een rioolinspectie kunnen wij gebruik maken van een speciale rioolcamera. Hierdoor kunnen wij jouw riolering zowel van binnen als van buiten inspecteren.

 

Rioolinspectie scheelt veel kosten

Heb je te maken met een verstopping in jouw riool? Dan kan je besluiten om een deel van jouw vloer of straat open te breken. Dit is echter doodzonde en kost je onnodig veel geld.

Door onze loodgieter in te schakelen voor een rioolinspectie in Almere, bespaar je flink in de kosten. De camera die we inbrengen in het riool, kunnen wij boven de grond met speciale apparatuur volgen. Hierdoor is de locatie van een verstopping tot op de millimeter nauwkeurig te bepalen. Jouw vloer of bestrating hoeft middels deze methode op slechts één plek opengebroken te worden. Dat scheelt erg veel tijd én geld.

 

Spoed rioolinspectie

Veel rioolverstoppingen zijn erg vervelend en hardnekkig. In het ergste geval ondervind je al hinder bij al jouw sanitaire voorzieningen. Het water in je gootsteen spoelt niet goed weg, de toiletpot blijft vol met water staan en bij het douchen sta je tot je enkels in het water.

Genoeg redenen om de verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen. Dat is gemakkelijk gedaan met de spoedservice van Loodgieter in Almere.

Bel snel met 036 202 33 32 en je bent no-time verlost van jouw rioolverstopping.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

036 202 33 32

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Almere

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

ALMERE